Informace č.: 30 – 2015 (normativní instrukce+akční plán vzdělávání)

17. 4. 2015

Vážení přátelé, 

v příloze Vám posílám normativní poučení o právech a povinnostech žadatele (oprávněné osoby) o příspěvek na péči a osob poskytujících žadateli (oprávněné osobě) pomoc. Dále Vám posílám normativní instrukci č. 19/2013, která řeší způsob a průběh sociálního šetření u osoby, která žádá o nepojistnou dávku příspěvek na péči či změnu výše již pobírané dávky, v jejím přirozeném prostředí. Dále Vám posílám návrh změn, které byly diskutovány na jednání pracovní komise, která se sešla dne 11. 2. 2015. 

Prosím Vás o připomínky k druhému materiálu, to je k návrhu změn, a to do čtvrtka 23. 4. 2015. Připomínky zasílejte na adresu v.krasa@nrzp.cz

Bohužel normativní instrukce nemůže řešit zásadní otázky kolem příspěvku na péči, jako je valorizace, vyplácení po dobu pobytu klienta v nemocnici a podobně. Prosím, abyste tudíž připomínkovali pouze to co obsahuje text instrukce. 

Vážení přátelé, dále Vám posílám návrh Akčního plánu inklusivního vzdělávání MŠMT na období 2016 – 2018. I zde bychom potřebovali připomínky co nejdříve, tudíž také do čtvrtka 23. 4. 2015. 

Prosím Vás o aktivní spolupráci. 

Přeji Vám všechno dobré 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit