Diskriminace

3. 5. 2012

ROVNÁ PRÁVA PRO VŠECHNY

Vítejte na stránkách projektu Národní rady osob se zdravotním postižením ČR „Podpora uplatňování rovných práv osob se zdravotním postižením v České republice“.
 
Na těchto stránkách bychom Vás chtěli informovat o aktivitách, realizovaných v rámci výše uvedeného projektu, ale především Vám přinášet užitečné a aktuální informace, vztahující se k tématu diskriminace osob se zdravotním postižením.
 
Domníváme se, že diskriminace této skupiny osob je dosud málo řešeným a mnohdy přehlíženým problémem a to i přes to, že Česká republika má platný antidiskriminační zákon a ratifikovala i Úmluvu OSN o právech osob se zdravotním postižením. Tato skutečnost může být důsledkem nedostatečné obecné informovanosti o legislativě a především o tom, jaké jsou projevy a formy diskriminace a jak se proti ní bránit.
 
Věříme, že Vám tyto stránky přinesou nové informace, které budete moci uplatnit v osobním či pracovním životě.

 
 
Jiří Vencl
Manažer projektu Rovná práva pro všechny
NRZP ČR
 

 

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit