Informace č.: 32 – 2022 (Příspěvek na zaměstnávání OZP)

13. 4. 2022

Vážení přátelé,

posíláme vám reakci ministra MPSV ČR pana Mariána Jurečky na Memorandum, které mu zaslalo neformální sdružení zaměstnavatelů zaměstnávající více než 50 % osob se zdravotním postižením.

Z odpovědi pana ministra je zřejmé, že vláda pravděpodobně nesplní původní slib, že by došlo ke zvýšení příspěvku pro zaměstnavatele zaměstnávající více než 50 % osob se zdravotním postižením, který byl ústně učiněn s tím, že příspěvek podle § 78a zákona o zaměstnanosti se měl zvýšit od 1. 7. 2022. Formulace třetího odstavce odpovědi pana ministra je taková, že vlastně není zřejmé, kdy dojde k navýšení příspěvku a ani není zřejmé, co je identifikace rizika pro chráněný trh práce. NRZP ČR se bude i nadále tomuto tématu věnovat. Oba dva dokumenty naleznete v odkazech pod textem.

Vážení přátelé, dovoluji si vám popřát spokojené, klidné a radostné velikonoční svátky, prožité v kruhu nejbližších.

Přeji vám všechno dobré.

 

S pozdravem

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

reakce pana ministra Mariána Jurečky

Stáhnout

text Memoranda

Stáhnout

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit