Informace č.: 84 – 2013

22. 11. 2013

Vážení přátelé,

nedávno jsem Vám poslal podpisové archy k petici za odklad k účinnosti nového občanského zákoníku. Tato petice pořád běží a chtěl bych Vás požádat, abyste ji nadále podepisovali a posílali podpisové archy buď přímo na advokátní kancelář Abbot legal s.r.o., V Kolkovně 921/3, 110 00 Praha 1 nebo na adresu NRZP ČR, partyzánská 1/7, 170 00 Praha 7. Posílám Vám dopis, který zaslala iniciativa za odložení účinnosti nového občanského zákoníku před volbami jednotlivým politickým stranám. Z tohoto dopisu je zřejmější, proč je navrhováno odložení účinnosti občanského zákoníku.

Vím, že v současné době se jedná uvnitř politických stran, které uspěly ve volbách, aby Poslanecká sněmovna rozhodla v legislativní nouzi o jeho odložení. Protože nový občanský zákoník se dotýká významně občanských sdružení a významně pozměňuje celou legislativu v oblasti spolkové činnosti, NRZP ČR se rozhodla k této iniciativě připojit. Je možné, že nakonec tato iniciativa nebude úspěšná, to však ještě neznamená, že nemáme být aktivní. Proto Vás prosím o aktivní přístup k této petici.

Přeji Vám všechno dobré. 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit