Informace č.: 81 – 2023 (Petice za zvýšení příspěvku na péči)

26. 9. 2023

Vážení přátelé,

obracíme se na vás znovu s peticí za zvýšení příspěvku na péči ve všech stupních. Petice, kterou vyhlásil ve čtvrtek 21. září 2023 Republikový výbor NRZP ČR se začíná zdárně rozvíjet a již jsme obdrželi první petiční archy. Prosíme vás, abyste petici šířili mezi vaše známé, představitele jiných spolků a podobně. Je pro nás strašně důležité, abychom nashromáždili maximálně do 31. 10. 2023 deset tisíc podpisů, abychom mohli jít s touto peticí na Petiční výbor Poslanecké sněmovny a žádat její projednání na plénu Poslanecké sněmovny. Petice, jejíž text a podpisový arch máte v odkaze pod textem, je na podporu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který by měl upravit výši příspěvku na péči ve všech stupních. Text zákona najdete v odkaze pod textem.

Vážení přátelé, je důležité, aby na petičních arších byly uvedeny přesné a úplné adresy trvalého bydliště. Obdrželi jsme jeden podpisový arch, kde byly uvedeny pouze názvy obcí, nikoliv přesná adresa. Takové petiční archy by nebyly uznány. Stanovili jsme konečný termín pro sbírání podpisů pod petici do 31. října 2023. Dovolujeme si vám připomenout, že je možné se domluvit s nějakými subjekty na zřízení petičního stánku a sbírat podpisy od občanů. U petičního stánku není potřeba povolení obce o záboru místa.

Vážení přátelé, určitě se nám podaří sebrat potřebný počet podpisů a věříme, že i politici budou pozitivně na naši aktivitu reagovat.

Děkujeme vám za pomoc a spolupráci.

Přeji vám všechno dobré.

S pozdravem

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Petice

Stáhnout

Zákona, kterým se mění zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách - Zvýšení PNP

Stáhnout

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit