Informace č.: 62 – 2014 (TZ Centra Kociánka + připomínky – veřejný ochránce práv)

7. 8. 2014

Vážení přátelé,

v informaci č. 61 jsem Vám poslal petici, kterou organizují někteří rodiče dětí, které navštěvují Centrum pro zdravotně postižené děti Kociánka Brno. K úplnosti informací Vám posílám tiskovou zprávu, kterou vydalo vedení Centra Kociánka, jako reakci na tuto petici. Myslím, že je správné mít informace z obou stran tak, abyste se mohli sami podle svého vlastního uvážení rozhodnout, zda petici podpoříte či ne. 

Vážení přátelé, posílám Vám také připomínky k návrhu novely zákona, kterým se mění zákon č. 349/1999 Sb., o veřejném ochránci práv, které jsem dnes odeslal ministru J. Dienstbierovi. V tomto zákoně se kodifikuje monitorování plnění Úmluvy OSN o právech osob se zdravotním postižením. Bohužel jsem od nikoho neobdržel žádné připomínky k tomuto návrhu zákona. 

 

Chápu to však tak, že na připomínkování bylo málo času a je čas dovolených.

Přeji Vám všechno dobré.

 

Mgr. Václav Krása

předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit