Informace č.: 44 – 2013

13. 5. 2013

Vážení přátelé, 

dovoluji si Vás ještě jednou pozvat na Veletrh REHAPROTEX, který je tradičně významným místem setkání domácích i zahraničních dodavatelů s poskytovateli zdravotní, rehabilitační a sociální péče. Veletrh se koná tradičně na Výstavišti v Brně tento týden od úterý 14. května do pátku 17. května 2013 v pavilonu A. Jako součást veletrhu se uskuteční řada doprovodných akcí. NRZP ČR připravila na středu 15. května od 13.00 seminář na téma sKarty a dalších novinek v oblasti sociální péče pro osoby se zdravotním postižením. Seminář se uskuteční v sále Morava v pavilonu A. Účastnit by se měl místopředseda Senátu pan senátor Zdeněk Škromach. Věřím, že příjdete diskutovat. 

Vážení přátelé, nedávno jsem Vám poslal k připomínkám návrh novely zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti. V příloze Vám posílám připomínky, které zpracovala sociální komise NRZP ČR, a které již byly odeslány na MPSV ČR. Pokud bude zákon schválen, dojde k navrácení statutu Osoby zdravotně znevýhodněné, což by velmi pomohlo zaměstnanosti této skupině lidí se zdravotním postižením. Naše připomínky směřovaly především na vyrovnání finanční dotace na OZZ, dále odmítáme snížit násobek mzdy na náhradní plnění a naopak navrhujeme, aby byl zvýšen sankční poplatek za neplnění povinného podílu zaměstnávání osob se zdravotním postižením. 

Přeji Vám všechno dobré. 

Václav Krása

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit