Informace č.: 70 – 2012

12. 9. 2012

Vážení přátelé, 

v příloze Vám posílám dotazník, který připravila paní Ing. Jana Hrdá, a má nám poskytnout dostatek informací k tomu, abychom mohli zahájit novou diskuzi s MPSV ČR o způsobu posuzování závislosti na péči. Máme mnoho signálů o tom, že posuzování nároku na příspěvek na péči neprobíhá seriózně, a že je snaha co nejvíce na nás ušetřit. Proto se předsednictvo NRZP ČR rozhodlo věnovat se tomuto problému. Abychom mohli seriózně jednat, potřebujeme maximum informací. Prosím Vás, abyste vyplnili přiložený dotazník a poslali jej na e-mail paní Ing. Jana Hrdé praha@nrzp.cz. Pokud jde o organizace osob se zdravotním postižením, prosím Vás, abyste postupovali tak, že tento dotazník budete šířit po svých organizacích a sami provedete jejich vyhodnocení a celková čísla odešlete opět na e-mail: praha@nrzp.cz. Dotazník je poměrně rozsáhlý, ale pro serióznost informací Vás prosím, abyste mu věnovali patřičnost pozornost. 

Dále Vám v příloze posílám materiál Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR „Návrhy na změnu výplaty a použití příspěvku na péči“. Tento materiál Asociace předala panu ministrovi J. Drábkovi a chce tím zahájit další diskuzi o příspěvku na péči. Prosím, abyste si tento materiál důkladně prostudovali a případně nám napsali Vaše názory na něj. 

Přeji Vám všechno dobré. 

S pozdravem 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

 

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit