Informace č.: 66 – 2012

28. 8. 2012

Vážení přátelé, 

v příloze Vám posílám mapu, na které je vyznačeno místo happeningu, který pořádáme společně s KDU-ČSL, jako vyjádření nesouhlasu s sKartou, v té podobě tak jak je. NRZP ČR tentokrát nemůže z finančních důvodů organizovat dopravu po Praze. 

Pokud pojedete do Prahy autem, tak je možné zaparkovat na parkovišti za Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR. Pokud přijedete vlakem, tak pro osoby se zdravotním postižením je nejlépe, když pojedou metrem na stanici Florenc, tak aby se dostaly na bezbariérovou tramvaj č. 3, která jede až na Palackého náměstí a odtud je to k MPSV ČR velmi malý kousek. Problém je, že tato tramvaj jede jednou za 45 minut. 

Bylo by také možné jet metrem na Nádraží Holešovice, odkud jede tramvaj č. 17, která je také bezbariérová a má zastávku na Palackého náměstí. Z Hlavního nádraží v Praze není možné jet bezbariérovou tramvají, proto Vám doporučujeme z Hlavního nádraží jet metrem do stanice Florenc do stanice Nádraží Holešovice. 

Pokud jde o osoby s menším zdravotním postižením nebo bez zdravotního postižení, tak je možné jet přímo z Hlavního nádraží tramvají č. 9 a v Jindřišské ulici přestoupit na tramvaj č. 3, která má zastávku na Palackého náměstí.  

Vážení přátelé,

dnes na webových stránkách úřadu veřejného ochránce práv bylo uveřejněno stanovisko veřejného ochránce práv k právním aspektům Karty sociálních systémů, které Vám v příloze posílám.

 

Přeji Vám všechno dobré. 

S pozdravem 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

 

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit