Dopis předsedy NRZP ČR ve věci vypořádání připomínek k zákonům sociální reformy

6. 4. 2011

Vážení přátelé,

 

v příloze Vám posílám přepis jednání vypořádání připomínek k zákonům sociální reformy. Přepis je proveden v té části, která se týkala vypořádání připomínek k návrhu zákona o dávkách pro osoby se zdravotním postižením a návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti se sjednocením výplaty nepojistných dávek. Chybí část připomínkového řízení, která se věnovala novele zákona o zaměstnanosti. Vzhledem k tomu, že u novely tohoto zákona jsme před uzavřením dohody, tudíž není tak kontroverzní a chybějící zápis není tak důležitý. Přepis nám poskytla paní Mgr. Věra Strnadová. Ze zápisu je zřejmé jak podivné to bylo jednání. Žlutě označené části označila paní Strnadová a nemusíte si jich nijak všímat.

 

Vážení přátelé, v příloze Vám dále posílám odpověď pana ministra Jaromíra Drábka na Prohlášení ze shromáždění osob se zdravotním postižením ze dne 22. března 2011. Současně Vám sděluji, že zítra mám schůzku v 18:30 hodin s panem ministrem Jaromírem Drábkem. O výsledku tohoto jednání Vás budu informovat.

 

V současné době je pro nás velmi důležité, abychom nasbírali velké množství podpisů pod petici. Petiční archy začínají od Vás přicházet. K dnešnímu dni máme pod peticí sebráno asi 2700 podpisů. Věřím, že díky Vašemu úsilí tento počet zmnohonásobíme.

 

Přeji Vám všechno dobré.

 

S pozdravem

 

Bc. Václav Krása

předseda NRZP ČR

 

Přepis (doc)

dopis ministra Jaromíra Drábka (PDF)

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit