Informace č.: 73 – 2019 (Přechod na nový formát digitálního televizního vysílání DVB)

8. 11. 2019

Vážení přátelé,

od listopadu 2019 se budou postupně vypínat vysílače DVB-T a vysílání bude nahrazeno kvalitnější frekvencí DVB-T2, která bude umožňovat lepší přenos televizního signálu s kvalitnějším obrazem a možností příjmu více programů. Úplné vypnutí starého formátu DVB-T proběhne v půlce roku 2020. Pokud je vlastník televizního přijímače odkázán na vlastní televizní anténu – a to jak vnitřní nebo venkovní, je pravděpodobné, že se ho nový vysílací systém dotkne.

V případě společné televizní antény, a to pouze kabelové či satelitní televize, nebo příjmu televize přes internet se pro diváky nic nemění. Pokud jde o společné antény, tak je nezbytné, abyste se informovali, jakým způsobem společná anténa přijímá signál a zda budete nový DVB – T2 setobox potřebovat.

V přiloženém dokumentu máte podrobný popis i s nákresy, jak máte postupovat v jednotlivých případech, a to, pokud máte televizní signál kabelem, satelitem, nebo jej přijímáte prostřednictvím antény. Materiál nám poskytl pan Tomáš Tampier, Business Unit Manager, SW&S a umožnil nám, abychom jej mohli rozeslat veřejně.

Věřím, že tento materiál vás zbaví obav, že přijdete o televizní signál.

Přeji vám všechno dobré.

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

 

Přechod na nový formát digitálního televizního vysílání

Stáhnout

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit