• Úvodní stránka
  • Informace
  • Seminář „Na každé bezpráví leží někde bič, aneb znát a využívat svá práva ve zdravotnictví je legální“

Seminář „Na každé bezpráví leží někde bič, aneb znát a využívat svá práva ve zdravotnictví je legální“

10. 4. 2017

seminar-rakovnik

Pod tímto názvem se konal 6. dubna 2017 v Rakovníku seminář věnovaný situaci pacientů se zdravotním postižením. Seminář uskutečnila Středočeská Krajská rada osob se zdravotním postižením ve spolupráci s Kanceláří Ombudsmana pro zdraví. Za Kancelář vystoupla paní MgA. Kateřina Havlíčková a paní Mgr. Ilona Hlaváčová, LLM.  Semináře se zúčastnili členové klubu Amelie a Svazu zdravotně postižených v Rakovníku.

Účastníci byli seznámeni s právy i povinnostmi pacientů a samozřejmě i s jejich základní právní úpravou např. kdo zodpovídá za ošetření pacientů a za jakých podmínek, ošetření nemocného dítěte, vyhotovení a vedení zdravotnické dokumentace. Velkým přínosem bylo uvádění konkrétních příkladů z praxe Kanceláře Ombudsmana pro zdraví. V rámci neformálních rozhovorů byly zodpovězeny dotazy všech přítomných.

Účastníci byli informováni, že se v případě problémů mohou obrátit na tuto Kancelář a konzultovat s nimi problémy. Prokonzultovat lze problémy osobně nebo prostřednictvím webových stránek písemně: www.ombudsmanprozdravi.cz

Hlavním organizátorem semináře byla předsedkyně Středočeské KR NRZP paní ing. Jiřina Vecková, která účastníkům upekla výborný borůvkový koláč.

 

Za Středočeskou krajskou radu  NRZP ČR

M. Madejová/ V Praze dne 7. 4. 2017

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit