Informace č.: 56 – 2016 (Euroklíč)

9. 6. 2016

Vážení přátelé,

NRZP ČR realizuje již od roku 2007 projekt Euroklíč, který pomáhá lidem se zdravotním postižením bezproblémové užívání různých zařízení a přispívá tak k integraci OZP do společnosti. Jedná se o mezinárodní projekt, který je postupně uskutečňován ve většině evropských zemí. V ČR jsme od roku 2007 namontovali více než tisíc eurozámků a distribuovali osobám se zdravotním postižením více než čtyřicet tisíc euroklíčů. Projekt realizujeme za finanční podpory Ministerstva pro místní rozvoj ČR a finanční podpory jednotlivých krajů. Nejvíce se do projektu zapojily kraje Jihomoravský, Olomoucký a Středočeský, kde projekt byl z velké míry financován z Evropských fondů.

 

V letošním roce je projekt realizován opět na celém území v ČR. Zájemce o euroklíč nebo eurozámek najde potřebné informace na adrese www.euroklic.cz, kde jsou uvedena distribuční místa v jednotlivých krajích.

 

Vážení přátelé, sdělujeme Vám tyto informace především proto, abyste si mohli ještě před svými prázdninovými cestami zažádat o euroklíč a zároveň, abyste měli informaci, kde jsou již eurozámky instalovány. Současně Vám sdělujeme, že projekt Euroklíč se rozšířil i do Slovenské republiky, kde jej přátelé ze Slovenska rozvinuli ve velkém stylu a mají podporu i vrcholných představitelů Slovenské republiky. V příloze Vám posílám poděkování Národní platformy proti bariérám Slovenské republiky za naši pomoc při zahájení projektu Euroklíč na Slovensku. Doufáme, že Vám tyto informace budou k užitku v nadcházejícím letním období.

 

Přeji všechno dobré. 

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit