Informace č.: 50 – 2015 (stipendium „DF and Oracle e-Accessibility Scholarship“)

17. 6. 2015

Vážení přátelé, 

jménem poslankyně Evropského parlamentu MUDr. Olgy Sehnalové, MBA mi dovolte zaslat Vám informaci o stipendiu „DF and Oracle e-Accessibility Scholarship“. Stipendium ve výši 8 000 euro, které věnuje společnost Oracle, získá student za návrh projektu či výzkumu na akademický rok 2015/2016 týkajícího se zlepšení dostupnosti informačních a komunikačních technologií pro osoby s postižením. Hodnocena bude originalita projektu, vědecká kvalita či zohlednění různých potřeb osob s postižením. 

Stipendium určené studentům s postižením, kteří studují obory jako počítačová věda či počítačové inženýrství, vypsala ve spolupráci se společností Oracle nezisková organizace European Disability Forum. Podrobnosti o stipendiu a požadavky na uchazeče naleznete na tomto odkazu: http://www.edf-feph.org/Page_Generale.asp?DocID=22112&thebloc=34307 . Přihlášky je možné posílat do 1. září 2015.

Paní poslankyně Sehnalová, která je členkou výběrové komise stipendia, by Vás proto ráda poprosila o rozšíření informací o tomto stipendiu. Věříme, že díky Vašim kontaktům by se o něm mohl dozvědět vhodný zájemce. 

Pokud by Vám nebylo něco jasné, můžete se obrátit na paní poslankyni Evropského parlamentu na adresu olga.sehnalova@europarl.europa.eu

Věřím, že tuto možnost někdo z Vás využije, nebo předá informaci někomu, kdo by jí mohl využít. 

Přeji Vám všechno dobré. 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit