Pozvánka na konferenci „Autismus v kontextu občana, rodiny a společnosti“

8. 4. 2015

Dovolujeme si Vás tímto srdečně pozvat k účasti na konferenciAutismus v kontextu občana, rodiny a společnosti“.

Svým zaměřením konference navazuje na seminář „Život osob s Autismem – PAS v České republice“, který se uskutečnil pod záštitou Výboru pro sociální politiku Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky 6. 11. 2014. 
Je doprovodnou akcí osvětové kampaně „Česko svítí modře“ 2015.

Program se zaměřuje na ožehavé otázky týkající se života osob s Autismem – Poruchami autistického spektra ( PAS)  a jejich rodin v kontextu prevence  sociální exkluze a diskriminace.

V průběhu konference vystoupí se svými příspěvky sebeobhájci a obhájci osob s Autismem, odborníci, zástupci dotčených rezortů, výborů PS PČR i kanceláře veřejné ochránkyně práv.

V programu je počítáno  s dostatečným prostorem na diskusi.
Konference je otevřena poslancům, senátorům, zástupcům dotčených rezortů –   zdravotnictví, školství, práce a sociálních věcí, spravedlnosti, lidských práv, financí –  odborné i laické veřejnosti.

Záštita: Výbor pro sociální politiku PS PČR
Datum konání:  středa, 15. duben 2015
Časová dotace: 8 hodin 9:00 – 17:00
Místo konání: Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

Pořadatel:  Za sklem, o.s. ve spolupráci s ČOSIV

Účast na konferenci je bezplatná.
Registrace: info@zasklem.com

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit