Informace č.: 51 – 2014 (novela zákona č. 48/1997 Sb.)

2. 7. 2014

Vážení přátelé,

v příloze Vám posílám návrh novely zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění. Tento zákon řeší nedostatečné vymezení podmínek úhrad lázeňské léčebně rehabilitační péče ze systému veřejného zdravotního pojištění. Je to reakce na nález Ústavního soudu z 25. 3. 2014 o stanovení Indikačního seznamu pro lázeňskou léčebně rehabilitační péči o dospělé, děti a dorost. Ústavní soud v zásadě stanovil, že podmínky nároku na lázeňskou péči musí stanovit zákon a nikoliv pouze vyhláška. 

Vážení přátelé, protože tato novela zákona se nás velmi dotýká, prosím o Vaše urychlené připomínky. Vzhledem k tomu, že ministr Jiří Dienstbier, jako předseda Legislativní rady vlády, vyhověl ministru zdravotnictví Svatopluku Němečkovi o zkrácení lhůty pro připomínkové řízení, žádám Vás o urychlené zaslání Vašich připomínek, a to nejpozději do středy 9. 7. 2014. Připomínky zasílejte na adresu v.krasa@nrzp.cz. Uvědomuji si, že je to velmi krátký termín, ale nedá se s tím nic dělat. 

Přeji Vám všechno dobré 

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit