Informace č.: 88 – 2013

4. 12. 2013

Vážení přátelé,

NRZP ČR dostala velmi zajímavou nabídku na zaměstnání od firmy GSUS a.s., Jugoslávská 3, 360 01 Karlovy Vary. Tato nabídka zaměstnání je určena především osobám s menším zdravotním postižením. Jedná se o úklid v nepřetržitém provozu letiště Václava Havla v Praze, kde bude 8mi hodinový pracovní úvazek a mzda se bude pohybovat mezi 10 000 – 15 000 čisté mzdy, a to podle počtu odpracovaných hodin a příplatků za směnný provoz. Pokud budou pracovníci na poloviční úvazek, tak tato mzda bude poloviční výše. V odbavovacích halách a přidružených provozech (tedy směnný provoz) by měli zaměstnanci provádět úklid jak ručně (vytírání mopem, utírání prachu, vysypávání odpadkových košů….), tak i strojově – obsluhovat mycí automaty. Tato práce se provádí na větších rovných plochách, zejména v prostorech, kde se pohybují pasažéři, a není náročná na fyzickou sílu. Automaty jsou s POJEZDEM, a manipulace je velmi jednoduchá a každý pracovník bude odborně proškolen.

Úklid v kancelářských budovách je prováděn ráno, nebo v odpoledních hodinách (dle požadavku klienta). Jde o běžný ruční úklid, kdy se vytírá mopy, stírá prach, vynáší odpadky a vysávají koberce, jsou-li v objektu umístěny. Všechny úklidové činnosti se provádějí na základě domluvených ČETNOSTÍ, které jsou součástí smlouvy. To znamená, například, stírání prachu se provádí 3 x týdně, vždy v daný den. V podstatě se všechny úklidové práce opakují.

Nabídky zaměstnání můžete posílat přímo na zástupce firmy GSUS a.s. pana Romana Říhu, roman.riha@gsus.cz nebo na telefon 353 235 900 nebo 606 622 688. Případně můžete použít tzv. zelenou linku 800 33 11 89. Zaměstnavatel počítá, že přijme několik desítek pracovníků. Pokud hledáte zaměstnání a jste z okolí Prahy, tak prosím neváhejte a zkuste oslovit tuto firmu.

Vážení přátelé, NRZP ČR vyhlásila již XI. ročník ceny NRZP ČR MOSTY za rok 2013. Termín pro podávání návrhů na udílení ceny je do 31. 12. 2013. Cena je určena pro instituce veřejné správy, nestátní subjekty, osobnosti hnutí se zdravotním postižením za projekty či činy, které pomáhají integraci osob se zdravotním postižením do společnosti. Prosím Vás, abyste se zamysleli, zda ve Vašem okolí není realizován nějaký projekt, který by si zasloužil ocenění nebo zda ve Vašem okolí nežije osoba, která realizuje projekty či aktivity, které pomáhají v integraci osobám se zdravotním postižením. Na tomto odkazu http://www.nrzp.cz/projekty/cena-mosty.html najdete elektronický nominační arch na přihlášení projektu do soutěže. Přihlášky posílejte na adresu j.chudy@nrzp.cz nebo poštou na adresu NRZP ČR, Partyzánská 1/7, 170 00 Praha 7. Vyhlášení cen se uskuteční 20. 3. 2014 v hotelu Pyramida v Praze. 

Přeji Vám všechno dobré. 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit