Informace č.: 51 – 2013

12. 6. 2013

Vážení přátelé, 

v příloze Vám posílám několik dokumentů, zejména však stať pana JUDr. Zdeňka Žižky o povinných vstupních a periodických lékařských prohlídkách zaměstnanců. 

V letošním roce vstoupila v účinnost nová legislativa, která ukládá všem zaměstnavatelům, tedy i občanským sdružením, aby vyžadovali vstupní lékařské prohlídky a zároveň, aby sledovali periodické zdravotní prohlídky svých zaměstnanců. Prosím, abyste si přiložené dokumenty prostudovali. Současně Vám posílám vzor lékařského posudku, který by měl každý zaměstnanec odevzdat svému zaměstnavateli. Případné nedodržení vstupních lékařských prohlídek a periodických zdravotních prohlídek je pod sankcí. To znamená, že v případě kontroly bude zaměstnavateli uložena poměrně vysoká pokuta. Proto Vám posílám tuto informaci a prosím, abyste ji nijak nepodceňovali. 

Přeji Vám všechno dobré. 

S pozdravem 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit