Informace č.: 46 – 2013

20. 5. 2013

Vážení přátelé,

situace kolem léčebny Vesna v Janských lázních, která je určena především pro lázeňskou péči pro děti, se dramatizuje. Rodiče dětí připravili sérii protestních akcí, do kterých se postupně zapojují další organizace. Například Svaz pacientů ČR, Odborový svaz pracovníků sociální péče a zdravotnictví, zaměstnanci lázní, Sdružení lázeňských míst v ČR a další organizace. NRZP ČR tuto akci podporuje.

Dětská léčebna Vesna významným způsobem pomáhá dětem se zdravotním postižením k zapojení se do normálního života. Iniciativa maminek dětí se zdravotním postižením v Janských lázních připravila sérií akcií na podporu zachování Dětské léčebny Vesna. Jednou z těchto akcí je „petice proti omezení kapacity lázeňské péče pro děti a uzavření komplexu Vesna“. V příloze Vám posílám petiční archy na tuto petici. Byl bych velmi rád, kdyby se Vám podařilo sehnat podpisy pod tuto petici, která bude předána Parlamentu ČR. Petiční archy prosím posílejte na adresu RNDr. Hana Pánková, Ph.D., Na Tržišti 1090, 256 01 Benešov.

Organizátoři petice zároveň připravili protestní shromáždění, které se uskuteční symbolicky na Den dětí 1. 6. 2013 od 10:00 hodin na Kolonádě v Janských lázních. Pokud budete moci přijet, prosím, přijeďte. Můžeme se tam společně potkat.

Situace kolem léčebny Vesna je další kamínek toho, jak se postupně likviduje jedno odvětví za druhým. Společně se nám podařilo „porazit“ skartu. Věřím, že se nám společně podaří zachránit Vesnu. 

Přeji Vám všechno dobré.

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit