Informace č.: 45 – 2013

15. 5. 2013

Vážení přátelé, 

včera Poslanecká sněmovna projednala senátní návrh zákona na zrušení skaret. Diskuze byla velmi bouřlivá, skaret se zastali pouze poslanci F. Laudát a poslankyně G. Pecková z TOP 09. Jinak v diskuzi všichni vystupující vystupovali proti skartě. Paní poslankyně Pecková vznesla návrh, aby zákon o zrušení skaret byl zamítnut. Tento návrh neprošel. Hlasovali pro něj pouze poslanci TOP 09. Nyní bude zákon projednáván ve druhém čtení. Zákon byl přikázán Výboru pro sociální politiku. Byla zkrácena lhůta pro projednání ve Výboru na 30 dní, takže v červnu bude zákon opět projednáván ve druhém a ve třetím čtení. 

Přehled hlasování o návrhu paní poslankyně Peckové na zamítnutí zákona najdete na tomto odkazu: http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=57813 

Je vidět, že TOP 09 se rozhodla bojovat o skarty až do konce. 

Přeji Vám všechno dobré. 

S pozdravem 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit