Pozvánka na premiéru filmu „Praha-Vídeň a zpět“

3. 4. 2013

DEBATA S PRIMÁTOREM v úterý 9.4. v 18.00 V KINĚ OKO

Dalším krokem na cestě k přístupné veřejné dopravě je vznik závazné koncepce s jasně daným termínem odstranění všech bariér. Přijďte na premiéru filmu Asistence o.s. Praha-Vídeň a zpět… a následnou debatu s primátorem a pozvěte další lidi, intenzita změny je jen v našich rukou.

Debatu v kině OKO (bezbariérový a volný vstup) bude moderovat Tomáš Jindříšek (www.jindrisek.com), který se účastnil v minulém roce projektu Jedeme v tom s vámi 2012 a vyrazil z domova do zaměstnání veřejnou dopravou na vozíku, podívejte se: www.youtube.com/watch?v=E4hOh0FHtZc
Ve Vídni jsme natačeli rozhovory se zástupci magistrátu i tamních dopravních podniků a to díky podpoře zastoupení města Vídně v Praze Compress.
Bariérové stanice metra:
Vídeň – 0
Praha – 23
Bariérové zastávky tramvají:
Vídeň – 0%
Praha – 45%
Nízkopodlažní tramvaje:
Vídeň – 50% (100% bude v roce 2016)
Praha – 20%
Praha má před sebou ještě další možnosti při čerpání prostředků z fondů EU. Existuje nějaký reálný důvod pro nepodání projektu Praha bez bariér?
Přijďte o tom debatovat s primátorem Prahy Bohuslavem Svobodou, MÁ TO SMYSL!

Erik Čipera
Asistence.org

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit