Informace č.: 4 – 2013

18. 1. 2013

Vážení přátelé, 

ve středu vláda projednává materiál o slučování ministerstev a dalších změnách v orgánech Vlády ČR.  Je to materiál, ve kterém původně byl také návrh, aby byl Vládní výbor pro zdravotně postižené občany (VVZPO) převeden do kompetence MPSV ČR. Naštěstí, již před jednáním vlády, byla problematika poradních orgánů vlády z materiálu vypuštěna. 

Chtěl bych Vám všem proto také poděkovat za aktivitu v této věci. Mnozí z vás napsali předsedovi vlády i dalším ministrům, a to možná vytvořilo dostatečný tlak k tomu, aby Vláda ČR otázku poradních orgánů odložila. Situace však ještě ani zdaleka není vyřešena. Místopředsedkyně vlády K. Peak má do konce února 2013 předložit nový materiál, který by se měl zabývat i otázkou poradních orgánů vlády. To znamená, že téma ještě není ukončené. Vláda má pořád snahu tyto věci řešit tím, že poradní orgány vlády by převedla do kompetence jednotlivých ministerstev. 

 

Vážení přátelé,

ukazuje se, že aktivita lidí, psaní dopisů a vytváření tlaku má význam. 

Věřím, že se zapojíte do dopisové akce i příště, pokud to bude potřeba. 

 

Přeji Vám všechno dobré. 

S pozdravem 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit