Demonstrace za přežití seniorů

2. 5. 2012

Demonstraci pořádá Rada seniorů České republiky za podpory  Národní rady osob se zdravotním postižením s cílem dosáhnout změnu vládní politiky vůči důchodcům a zdravotně hendikepovaným občanům. Na demonstraci bude znovu přečtena petice obsažená na úvodní webové stránce Rady seniorů České republiky. Petice je přístupná kliknutím na odkaz petice. Tam je možno ji načíst včetně podpisových archů a dále podepisovat podle přiložených pokynů. Podepsané petiční archy je třeba včas dopravit na adresu Rady seniorů České republiky.

Demonstrace začne v 13 hod. na náměstí Jana Palacha v Praze a bude následovat pochod přes Vltavu k budově předsednictva vlády, kde vedoucí představitelé Rady seniorů České republiky a petiční výbor  předají petici s podpisovými archy.

Demonstrace je svolávána proto, že premiér České republiky odmítl s Radou seniorů o valorizaci penzí 2013 – 2015 jednat a vláda rozhodla o nás bez nás. Valorizace penzí na úrovni 1/3 inflace a 1/3 růstu reálných mezd je naprosto nedostatečná.

Organizátoři žádají veřejnost o podporu aktivní účastí a o solidární pochopení tíživé situace seniorů a zdravotně postižených, jimž jde doslova o přežití.

Rada seniorů České republiky

 

 


 

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit