Dopis předsedy NRZP ČR členským organizacím ve věci otevřeného dopisu poslancům PČR o VPÚ

16. 12. 2011

Vážení přátelé,

v příloze Vám posílám otevřený dopis, se kterým se osobnosti neziskového sektoru obrátily na nejvyšší představitele České republiky. Senátoři, při projednávání zákona o jednom inkasním místě, zásadním způsobem změnili odvody výnosů z loterijních her, a to tak, že neziskový sektor na příště nebude mít z těchto peněz ani korunu. Stát zároveň nepřipravil náhradní způsob financování neziskových organizací. Jedná se přibližně o 2 miliardy korun. Pokud poslanci schválí návrh Senátu, tak dojde k obrovskému oslabení celého neziskového sektoru. Česká republika se tak opět stane výjimkou v Evropě, neboť výnosy z loterijních her budou na příště příjmem jen obcí nebo státu.

Vážení přátelé,

velmi bych přivítal, kdybyste mohli napsat co nejdříve svým poslancům a požádat je, aby nehlasovali pro senátní verzi zákona.

Přeji Vám všechno dobré 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

 

Otevřený dopis (doc)

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit