Dopis předsedy NRZP ČR členským organizacím ve věci příspěvku na péči

6. 9. 2011

Vážení přátelé,

 

před chvílí jsem dostal zprávu od pana ministra Jaromíra Drábka, že příspěvek na péči zůstane tak jak je v současné době. To znamená, že nebude podpořen pozměňovací návrh, který byl schválen na jednání Výboru pro sociální politiku. Je na tom shoda v koalici. Samozřejmě však musíme počkat na konečné hlasování. Přesto věřím, že se nám společně podařilo zabránit zásadní změně v příspěvku na péči, která by nás všechny poškodila.

 

Chtěl bych Vám všem velmi poděkovat za spolupráci a aktivní účast. Letos jsme se naučili pracovat společně a být schopni společně prosazovat zásadní věci. Vaší zásluhou byli poslanci v Poslanecké sněmovně dostatečně informováni o tom, že osoby se zdravotním postižením zásadně odmítají navrhovanou změnu u příjemce příspěvku na péči.

 

Ještě jednou Vám děkuji. O dalším vývoji Vás budu samozřejmě informovat.

 

Přeji Vám všechno dobré a těším se na další spolupráci.

 

S pozdravem

 

Bc. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit