Informace č.: 54 – 2023 (Výzva k oslovení poslanců – valorizace důchodů)

10. 7. 2023

Vážení přátelé,

zítra, to je v úterý 11. července 2023, bude Poslanecká sněmovna projednávat novelu zákona č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění. To je ten zákon, kde se významně omezuje valorizační mechanismus u důchodů. Nejvíce na to doplatí příjemci invalidních důchodů, protože tyto důchody jsou v průměru téměř o čtyři tisíce nižší než starobní důchody. Vzhledem k tomu, že příjemci invalidních důchodů mají zpravidla také řadu dalších nákladů spojených s jejich zdravotním stavem, stává se současná situace lidí, kteří pobírají invalidní důchod, neudržitelná.

Vážení přátelé, v odkaze pod textem máte náš pozměňovací návrh, který se týká právě příjemců invalidních důchodů. Tento pozměňovací návrh by umožnil valorizaci invalidních důchodů v rozsahu, který je dosud v platném znění zákona.

Vážení přátelé, prosíme vás, abyste se obrátili dopisy na poslance a požádali je, aby podali tento pozměňovací návrh. Prosíme, piště co nejvíce, protože musíme vytvořit tlak na poslance a pak sledujme, jak jednotliví poslanci hlasovali. Čekáváme vaši podporu.

Přeji vám všechno dobré.

S pozdravem

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Pozměňovací návrhy NRZP ČR

Stáhnout

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit