Informace č.: 46 – 2023 (Tisková zpráva NRZP ČR jako reakce na vyjádření MF ČR)

6. 6. 2023

Vážení přátelé,

v odkaze pod textem vám posíláme tiskovou zprávu, kterou jsme dnes vydali jako reakci na slova tiskového mluvčího Ministerstva financí ČR pana Stefana Fouse.

Tiskový mluvčí v dnešním pořadu Radiožurnálu ČRO prohlásil, že příspěvek na péči může být často zneužíván k vylepšení rozpočtů domácností a není kontrolováno jeho využití, proto nedošlo k valorizaci příspěvku na péči. Považujeme toto vyjádření za nehorázné a žádáme omluvu.

Vážení přátelé, asi by bylo dobré, kdybyste panu ministrovi financí panu Zbyňku Stanjurovi napsali, jak vlivem nízkého ohodnocení jednotlivých stupňů příspěvku na péči, si nemůžete dovolit tolik služeb, které skutečně potřebujete, abyste alespoň částečně mohli žít normálním životem. Je vidět, že na ministerstvu financí mají hodně zkreslené informace.

Přeji vám všechno dobré.

S pozdravem

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Tisková zpráva k vyjádření na slova tiskového mluvčího Ministerstva financí ČR

Stáhnout

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit