Informace č.: 6 – 2022 (Doprava OZP v Praze)

11. 1. 2022

Vážení přátelé,

19. 11. 2021 jsme vás informovali o změnách v dopravě osob se zdravotním postižením v Praze a přilehlých částí Středočeského kraje. Protože došlo k některým změnám, upřesňujeme tuto informaci.

Jak asi víte, tak od 1. ledna 2022 nastoupili noví dopravci osob se zdravotním postižením v tzv. Dopravě ode dveří ke dveřím. Firma HANDICAP-TRANSPORT s.r.o. úplně skončila a novými dopravci jsou od 1. 1. 2022 Vega Tour s.r.o. a Lutan s.r.o. Ti budou provozovat 35 speciálně upravených vozidel. Z 35 vozidel bude 25 mikrobusů pro přepravu 3 – 4 cestujících a 10 vozidel pro přepravu jednoho pasažéra, který musí mít průkazku ZTP nebo ZTP/P. Nově bude spravovat dispečink přímo ROPID, který zajišťuje integrovanou dopravu v Praze. V odkaze pod textem vám posíláme návod na registraci a dále nárok na objednávku dopravy. Vše je podrobně upraveno a věříme, že to bude pro vás jednoduché.

Přeji vám všechno dobré.

S pozdravem

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Návod na registraci a objednání dopravy

Stáhnout

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit