Informace č.: 110 – 2021 (Změny v dopravě pro OZP v Praze)

19. 11. 2021

Vážení přátelé,

následující informace se týká především osob se zdravotním postižením v Praze a části Středočeského kraje. Jak asi víte, tak od 1. ledna 2022 nastupují noví dopravci osob se zdravotním postižením v tzv. Dopravě ode dveří ke dveřím. Firma HANDICAP-TRANSPORT s.r.o. úplně končí a novými dopravci jsou od 1. 1. 2022 Begatour s.r.o. a Lutan s.r.o. Ti budou provozovat 35 speciálně upravených vozidel. Z 35 vozidel bude 25 mikrobusů pro přepravu 3 – 4 cestujících a 10 vozidel pro přepravu jednoho pasažéra, přičemž vždy musí být ve vozidle jedna osoba na vozíku. Nově bude spravovat dispečink přímo ROPID, který zajišťuje integrovanou dopravu v Praze. V odkaze pod textem vám posíláme návod na registraci a dále nárok na objednávku dopravy. Vše je podrobně upraveno a věříme, že to bude pro vás jednoduché.

V současné době probíhá ještě jednání se Středočeským krajem, protože je snaha zachovat dopravu pro osoby se zdravotním postižením i pro I. pásmo ve Středočeském kraji, to je tam, kam jezdí veřejná doprava z Prahy. Vše je na nejlepší cestě. Jakmile budeme mít seznam těchto obcí, tak jej zveřejníme.

Přeji vám všechno dobré.

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Registrace - Objednávka

Stáhnout

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit