Informace č.: 81 – 2021 (Portál „Práce pro OZP“)

31. 8. 2021

Vážení přátelé,

prioritou Národní rady osob se zdravotním postižením ČR je zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Chceme co nejvíce napomoci tomu, aby zájemci z řad osob se zdravotním postižením měli možnost nabídnout své pracovní schopnosti a našli co nejdříve svého zaměstnavatele. Současně chceme usnadnit zaměstnavatelům, kteří mají zájem o zaměstnávání osob se zdravotním postižením, aby měli co nejširší možnost nabídnout zaměstnání konkrétním lidem se zdravotním postižením. Chceme pomoci zaměstnavatelům, jak na chráněném pracovním trhu, tak také na volném trhu práce.

Od letošního roku NRZP ČR spustila nový web www.praceprozp.cz. Tento portál je jediným svého druhu, který se snaží propojit zájemce o práci z řad osob se zdravotním postižením se zaměstnavateli, kteří takové pracovníky hledají. Zaměstnavatelé ani potencionální zaměstnanci nemusí vyhlašovat výběrová řízení a psát inzeráty. Chceme tím maximálně usnadnit, aby se vzájemně potkali zaměstnavatel se svým zaměstnancem.

Portál www.praceprozp.cz bude, mimo nabídky zájemců o práci a nabídky pracovních pozic jednotlivých zaměstnavatelů, současně informovat o novinkách na pracovním trhu, změnách zákonných předpisů a uveřejňovat další důležité informace. Registrace na portále je pro osoby se zdravotním postižením bezplatná. Zaměstnavatelé na portálu zjistí, jaké výhody přináší zaměstnávání osob se zdravotním postižením, a že se nemusí bát lidi s handicapem zaměstnat.

V odkaze pod textem najdou potencionální zaměstnavatelé a zaměstnanci soupis služeb, které portál poskytuje a zároveň i výčet různých úlev a případně dotací pro zaměstnavatele zaměstnávající osoby se zdravotním postižením. Současně web umožňuje, aby potencionální zaměstnavatel požádal o provedení placeného auditu pracovního místa.

Vážení přátelé, žádáme vás o spolupráci. Přivítali bychom, kdybyste informovali zaměstnavatele ve svém okolí o výše zmíněném webu www.praceprozp.cz a upozornili je, že pokud shánějí zaměstnance se zdravotním postižením, tak mohou využít tento web.

Přeji vám všechno dobré.

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

 

Leták k webu praceprozp.cz

Stáhnout

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit