Informace č.: 51 – 2021 (Dotaz k očkování chronicky nemocných a pečujících osob)

10. 5. 2021

Vážení přátelé,

ve čtvrtek 13. 5. 2021 máme setkání s panem ministrem zdravotnictví Petrem Arenbergerem. Prosíme vás urychleně o informaci, jaké máte zkušenosti s očkováním chronicky nemocných pacientů a s očkováním pečujících osob, které mohou být již dnes registrovány a očkovány. Víme, že je velký problém především v očkování praktickými lékaři pro nedostatek vakcín. Zajímalo by nás, jaké máte zkušenosti s mobilními očkovacími týmy, které by měly očkovat přímo v domácnostech chronicky nemocných osob, které se nemohou dostavit do očkovacích center nebo je to pro ně natolik obtížné, že by tuto cestu těžko zvládaly. Nárok na očkování mobilním očkovacím týmem musí potvrdit ošetřující lékař.

Prosíme vás o informace nejpozději do středy 12. 5. 2021, které zasílejte na adresu v.krasa@nrzp.cz. Snažíme se, aby očkování lidí s chronickým onemocněním a jejich pečujících osob probíhalo bez problémů, a aby se podařilo co nejvíce lidí očkovat v co nejkratším čase.

Přeji vám všechno dobré.

S pozdravem

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit