Informace č.: 36 – 2021 (Sčítání 2021 – podpora pro osoby se sluchovým postižením)

26. 3. 2021

Vážení přátelé,

od soboty 27. 3. 2021 začíná sčítání lidu, domů a bytů 2021. Český statistický úřad nás informoval, že na YouTube kanále Českého statistického úřadu již kromě záznamu webináře najdete také videonápovědy pro vyplnění elektronického a listinného sčítacího formuláře v českém znakovém jazyce:

– Elektronický sčítací formulář – https://www.youtube.com/watch?v=4aUhjn-uL2s

– Listinný sčítací formulář – https://www.youtube.com/watch?v=r3CO3rHvJ-k

Zároveň bychom vás rádi informovali, že během online fáze sčítání bude pro osoby se sluchovým postižením k dispozici profesionální tlumočník, který bude prostřednictvím aplikace Microsoft Teams poskytovat případným zájemcům rady v českém znakovém jazyce, a to v těchto termínech – 29. března, 31. března, 5. dubna a 7. dubna, vždy od 9 do 11 hodin. Odkazy na připojení k hovoru s tlumočníkem najdete na https://scitani.cz/csu/scitani2021/napoveda#90.

Připomínáme, že účastnit se sčítání je zákonná povinnost a nemůžete se jí vyhnout, jinak hrozí pokuta 10 000,- korun. Pokud nejste schopni vyplnit elektronicky sčítací arch, tak vás určitě do začátku května navštíví sčítací komisař, který s vámi sčítací arch vyplní. Tuto návštěvu budou tito sčítací komisaři opakovat, pokud by vás poprvé nezastihli doma.

Přeji vám všechno dobré.

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit