Informace č.: 8 – 2021 (Dálniční poplatky)

25. 1. 2021

Vážení přátelé,

často se na nás obracíte se žádostí, jak to dále bude s elektronickými dálničními poplatky pro osoby se zdravotním postižením.

Minulý týden jsme jednali s panem ředitelem SFDI Zbyňkem Hořelicou, který nás informoval o tom, že příprava změny legislativy, která by řešila dálniční poplatky pro držitele průkazu ZTP a ZTP/P se výrazně opožďuje. SFDI připravuje několik návrhů, které bude s námi později konzultovat. Dnes už je jisté, že novela zákona, která by upravila dálniční poplatky pro osoby se zdravotním postižením, bude projednána až po volbách v říjnu letošního roku. To znamená, že nebude platná ani příští rok. Takže v letošním roce ani v příštím roce nelze očekávat žádnou změnu a zatím platí současný stav, kdy je důležité mít ve vozidle na předním skle parkovací průkaz, abyste byli lépe identifikovatelní při vizuálních kontrolách na dálnicích. Pokud jde o osoby neslyšící, tak by měly na přední sklo dát znak neslyšících.

Přeji vám všechno dobré.

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit