Informace č.: 103 – 2020 (Elektronické dálniční známky)

3. 12. 2020

Vážení přátelé,

ve velkém počtu se obracíte na NRZP ČR, jak to bude příští rok s elektronickými dálničními poplatky pro držitele průkazu ZTP a ZTP/P.

V informaci č. 92/2020, kterou najdete na webu www.nrzp.cz v aktualitách, jsme již jednou popsali, jak to je s osvobozením držitelů průkazů od dálničních poplatků v roce 2021. Informovali jsme vás, že pro příští rok se nic nemění. Prosíme, abyste si prostudovali uvedenou informaci. Myslíme si, že je v informaci vše důkladně popsáno.

Nyní se bude vyjednávat o tom, jak bude uplatněno osvobození od poplatků držitelů průkazů ZTP a ZTP/P, které by mělo platit v roce 2022. Obáváte se, že v příštím roce budou držitelé průkazů častěji zastavováni policií na dálnicích, protože elektronický systém bude vozidla, která nebudou mít zaplacený poplatek, hlásit do systému jako neoprávněné užívání dálnic. Nemělo by to tomu tak být, protože příští rok bude kontrolu provádět především Celní správa, a to vizuálně. Pokud bude mít držitel průkazu za předním sklem parkovací průkaz, tak by neměl být žádný problém. Trošku složitější situace bude u neslyšících, kteří mají průkaz ZTP nebo ZTP/P a kteří jsou nově také osvobozeni od dálničních poplatků.

Vážení přátelé, ještě jednou vás odkazujeme na informaci č. 92/2020.

Přeji vám všechno dobré.

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit