Informace č.: 88 – 2020 (Asistivní technologie k záchraně života)

29. 10. 2020

Vážení přátelé,

na tomto odkaze: https://youtu.be/HhEWKXUyhaE

najdete informace o SOS hodinkách, jejichž pomocí si může osoba se zdravotním postižením, případně senior, přivolat okamžitou pomoc, pokud dojde k nějakému zhoršení zdravotního stavu, ke ztrátě orientace a podobně. Hodinky hlídají tlak, tepovou frekvenci a podobně a každý si tak můžeme hlídat základní životní funkce, a pokud dojde k nějaké výrazné anomálii, tak je možné zavolat SOS na centrální pult, kde pracovníci se s klientem spojí a případně přivolají okamžitou pomoc. O této asistivní technologii jsme již psali a připomínáme znovu tuto věc, kterou vyvinula firma Datasys s.r.o.

V letošním roce byl celý projekt vyzkoušen v Litoměřicích, kde s ním mají velmi dobré zkušenosti. Dokonce již, prostřednictvím těchto hodinek, dokázali zachránit jeden lidský život. Podmínky objednání a ceny těchto hodinek najdete ve výše uvedeném odkaze. Budeme rádi, když se prostřednictvím NRZP ČR nebo přímo na firmu obrátíte a případně požádáte o bližší informace. Víme, že podobná zařízení dnes vyrábí více firem, ale zdá se nám, že tento projekt je zatím nejdál.

Přeji vám všechno dobré.

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit