• Úvodní stránka
  • Aktuality
  • Informace č.: 26 – 2020 (Informace MPSV ČR o sociálních službách + PORADNA NRZP ČR STÁLE FUNGUJE, NEBOJTE SE ZEPTAT)

Informace č.: 26 – 2020 (Informace MPSV ČR o sociálních službách + PORADNA NRZP ČR STÁLE FUNGUJE, NEBOJTE SE ZEPTAT)

17. 3. 2020

Vážení přátelé,

v odkaze pod textem vám posíláme materiály MPSV ČR, které jsme obdrželi v souvislosti s fungováním sociálních služeb v době celostátní karantény. Prosíme, abyste si je prostudovali a podle nich také zajišťovali vaši činnost.

Vážení přátelé, Národní rada osob se zdravotním postižením ČR i nadále poskytuje poradenství pro osoby se zdravotním postižením. Je funkční jak telefonické poradenství, tak o poradenství po emailu. Pouze nemůžeme zvát klienty k pohovorům, protože jak všichni víte, je vyhlášena celostátní karanténa. Nechceme Vás, ani Vaše pracovníky vystavovat nebezpečí nákazy a tudíž jsme zvolili tuto formu poradenství. Když si dáte do vyhledávače adresu https://nrzp.cz/poradna/ tak se vám objeví stránka, na které najdete všechny kontakty, jak telefonické, tak také emailové na jednotlivé poradny. Naši pracovníci jsou přiopraveni vám okamžitě poradit. Nemusíte se tudíž ostýchat a cokoliv vás trápí z oblasti zdravotního postižení, tak se můžete dotázat.

Vážení přátelé, přejeme vám, abyste zvládli současnou situaci, buďte na sebe všichni opatrní a těšíme se, že po překonání současných obtíží bude zase všechno jako dřív.

Přeji vám všechno dobré.

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Stanovisko MPSV ČR

Stáhnout

Doporučený postup č. 1 - 2020 - Doporučení pro poskytovatele sociálních služeb v souvislosti s epidemií COVID-19

Stáhnout

Doporučený postup pro stacionáře a studenty

Stáhnout

Doporučený postup č. 3 - Terénní služby

Stáhnout

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit