Informace č.: 90 – 2019 (Konec termínu pro nominace ceny MOSTY se blíží)

8. 1. 2020

Vážení přátelé,

obracíme se na vás s naléhavou žádostí, abyste neodkládali nominace na cenu NRZP ČR MOSTY.

Termínem pro podání návrhů je datum 31. 12. 2019. Jak víte tak NRZP ČR vyhlašuje 17. ročník slavnostního udílení cen MOSTY!

V zájmu podpory aktivit přispívajících významným způsobem ke zlepšení postavení osob se zdravotním postižením a jejich participace začala NRZP ČR v roce 2003 s pravidelným vyhlašováním ceny MOSTY. Cena je udělována za mimořádnou aktivitu nebo čin ve prospěch občanů se zdravotním postižením. Za rok 2019 bude cena udělena ve čtyřech kategoriích:

–          Cena Národní rady osob se zdravotním postižením ČR pro instituci veřejné správy za mimořádnou aktivitu nebo čin ve prospěch občanů se zdravotním postižením

–          Cena Národní rady osob se zdravotním postižením ČR pro nestátní subjekt za mimořádnou aktivitu nebo čin ve prospěch občanů se zdravotním postižením

–          Cena Národní rady osob se zdravotním postižením ČR pro osobnost hnutí osob se zdravotním postižením

–          Zvláštní cena

Návrhy na ocenění se podávají do konce příslušného roku na předepsaném formuláři, který je společně s informacemi o vyhlášení ceny vždy zveřejněn na webových stránkách NRZP ČR, a která naleznete v odkaze pod textem. Návrhy mohou podávat instituce státní správy a samosprávy, nestátní neziskové organizace, občanská sdružení, podnikatelské subjekty, zástupci sdělovacích prostředků a fyzické osoby. Posuzování návrhů probíhá ve dvou kolech. V 1. kole vybírá nominační komise, složená z členů předsednictva NRZP ČR, pět návrhů v každé kategorii. Hodnotící výbor, který tvoří zástupci Vládního výboru pro zdravotně postižené občany, Svazu měst a obcí, krajů a NRZP ČR, pak ve 2. kole rozhoduje o vítězích jednotlivých kategorií.

VÍTE O NĚKOM, KDO BY MĚL BÝT OCENĚN? Navrhněte a nominujte na cenu MOSTY aktivity, projekt či osobnosti z vašeho okolí.

Nominační arch na cenu MOSTY 2019 a soutěžní řád ceny MOSTY 2019 ke stažení ZDE!

Vyplněný návrh nám odešlete buď elektronicky na adresu nrzpcr@nrzp.cz nebo poštou na adresu NRZP ČR, Partyzánská 7, 170 00 Praha 7. Znovu připomínáme, že uzávěrka pro podávání návrhů je 31. prosince 2019. Výsledky ceny MOSTY 2019 budou slavnostně vyhlášeny a ceny uděleny 24. března 2020 ve Zlíně.

Vážení přátelé, jistě ve svém okolí víte o zajímavých projektech nebo osobnostech se zdravotním postižením, které můžete nominovat.

Přeji vám všechno dobré.

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Nominační arch

Stáhnout

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit