Turistika po ČR

17. 7. 2019

Příručka o bezbariérovém cestování

Realizační tým projektu ATHENA na cestách vydal příručku o bezbariérovém cestování. Užitečné informace o problematice bezbariérového turismu a cestování s hendikepem zde naleznou nejen poskytovatelé služeb v cestovním ruchu, vzdělávací zařízení, ale i orgány státní a veřejné správy a neziskové organizace.

Jedná se o první českou publikaci, která se komplexně věnuje tématu bezbariérového cestování a poskytuje nezbytné informace všem, kteří se přístupným cestovním ruchem zabývají.

Základní část příručky je k dispozici v elektronické podobě. V případě dotazů prosím kontaktujte manažerku projektu ATHENA na cestách, Ing. Jarmilu Šagátovou, na tel. čísle 558 335 479 nebo na emailu: kazuist@kazuist.cz.

Příručka ke stažení (dokument PDF)

Tisková zpráva k vydání publikace (dokument Word)

Možnosti parkování v Praze

Na základě informace Krajského centra osobní dopravy Praha bychom vás rádi upozornili na možnost v níže uvedených stanicích využít bezplatného parkování. Jde o zdravotně postižené osoby, které jsou držiteli zvláštních výhod, na základě povolenky, kterou je možno získat při sjednávání přepravy, případně na pokladní přepážce níže uvedených stanic nebo u dozorčího přepravy stanice Praha hl.n.:

Seznam stanic nabízejících možnost bezplatného parkování

Praha hl.n., Praha-Smíchov, Praha-Holešovice, Praha-Masarykovo nádraží, Praha-Libeň, Praha-Vršovice, Kralupy n/Vlt., Mladá Boleslav hl.n., Mělník, Kladno, Rakovník, Poděbrady, Lysá n/Labem, Nymburk hl.n., Kolín, Kutná Hora hl.n., Kutná Hora město, Čáslav, Český Brod, Beroun, Příbram, Zdice, Hořovice, Benešov u Prahy, Čerčany, Olbramovice.

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit