Informace č.: 64 – 2018 (Dnešní hlasování o důchodech)

22. 8. 2018

Vážení přátelé, 

v odkaze pod textem Vám posílám dnešní hlasování Poslanecké sněmovny o senátním návrhu novely zákona o důchodovém pojištění. 

Jak z přiložené tabulky vidíte, bylo pro přijetí senátního návrhu potřeba 85 hlasů. Pro senátní návrh hlasovalo však pouze 69 poslankyň a poslanců, a to napříč politickými kluby, až na dva. V poslaneckém Klubu Pirátů a v poslaneckém Klubu ČSSD se nenašel žádný poslanec, který by hlasoval pro senátní verzi. Z hlasování podle poslaneckých klubů lze jasně vyčíst, které kluby návrh senátní verze zákona podpořily a v jaké míře. Byla to jedna z mála šancí, kdy bylo možné přilepšit lidem, kteří jsou dlouhodobě odkázáni na invalidní důchod, nemohou pracovat a jejich ekonomická situace je trvale špatná. Poslanecká sněmovna po té hlasovala o novele zákona v původní verzi, to je tak, jak jej schválila Poslanecká sněmovna. Toto hlasování samozřejmě dopadlo tak, že prakticky všichni poslanci logicky hlasovali pro poslaneckou verzi zákona, aby alespoň byly zvýšeny důchody lidem nad 85 let. 

Vážení přátelé, děkuji Vám za Vaši spolupráci při oslovování poslankyň a poslanců. 

Přeji Vám všechno dobré. 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

 

logo_opz

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit