Pozvánka na 11. výstup na horu Říp

19. 3. 2018

Vážení,

v neděli 8. dubna 2018 se Společnost Parkinson, z. s. svou akcí11. výstup na horu Říp připojí k celosvětové kampani UNITE for PARKINSON´S.

EPDA (Evropská asociace pro PN) vyhlásila kampaň UNITE for PARKINSON´S, v rámci které se uskuteční podobnéakce po celém světě a která má za cíl přivést pozornost k projevům a příznakům nemoci, edukovat tak veřejnost, azároveň upozornit na fakt, že 200 let od popsání této nemoci neznáme příčinu jejího vzniku.

Ve veřejnost existuje hlad po informacích o této nemoci, většinou si ji pletou s Alzheimerovou nemocí. (Pacient s AN je fyzicky v pořádku, mozek však trpí postupující demencí a po několika letech umírá. Pacients PN vlivem nedostatku dopaminu v mozku ztrácí pohybové dovednost, zhoršuje se koordinace funkcívnitřních orgánů, což se navenek projevuje zpomalenost až ztuhnutm, za „plného vědomí“.) Nemocíovlivněná koordinace pohybů velmi připomíná stav opilost, zpomalenost v reakcích bývá pokládána zademenci. Pacient se o svou nemoc nijak „nezasloužili“ , většinou jsou to lidé, kteří byli velmi úspěšní ve svých profesích.

Společnost Parkinson, z. s. – sdružuje pacienty s Parkinsonovou nemocí a jejich blízké, a to už od roku1994. Má 600 členů v 19 klubech po celé republice. Vydává vlastní časopis, organizuje skupinovácvičení v klubech a pořádá rekondiční pobyty. Provozuje poradenské centrum a realizuje další projektyjako Rehabilitace jako součást léčby PN, nebo značka Parkinson standard. 11. výstup na horu Říp –tradiční akce konaná při příležitost Světového dne Parkinsonovy nemoci, který připadá na 11. dubna letos proběhne v neděli 8. dubna od 10.00 hod. a sejdeme se v Hostnci Pod Řípem v Krabčicích.

Akce se účastní 100 – 150 lidí a srdečně zveme i Vás i s rodinnými příslušníky.

Chcete-li podpořit naše aktvity ve prospěch pacientů s PN, použijte č.ú. 176 680 6504/ 0600, VS 299.

Zdislava Freund, předsedkyně,

 

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit