Bezbariérová stavba roku 2016

2. 5. 2017

bezbarierovy-vstup

Vážení přátelé,

Dovolte mi, abych vám sdělila, že  dne 26.4.2017 jednala výroční porota  soutěže STAVBA ROKU  střední Čechy  a   ve 4 kategoriích vybírala  ty nejlepší stavby. Již podruhé se hodnotily i stavební počiny v kategorii bezbariérová stavba roku 2016.

O přízeň poroty se ucházelo celkem 36 staveb . V kategorii bezbarierová stavba  roku soutěžilo, resp. bylo nominováno 5 staveb. Nejvíce hlasů získala stavba bezbarierový vstup u společnosti Spirála pomoci, o.p.s.. Jde o další počin, kterým se výrazně zlepší  přístup osob se zdravotním postižením k poskytovaným sociálním službám .O přízeň poroty v této kategorii se ucházela také rekonstrukce budovy městské policie v Kolíně, rekonstrukce ulice Chelčického v Kolíně, regenerace panelového sídliště- Šipší v Kutné Hoře a Terasy – park pod Vlašským dvorem v Kutné Hoře.

Jako členku porotkyně mě osloví vždy mnoho nominovaných stavebních projektů, které nejsou z mého hlediska „jen pouhou stavbou“. Příkladem je např. rekonstrukce varny v pivovaře v Kostelci nad Č.  lesy nebo Spolkový dům v obci Ovčáry.

Věřím, že stavební počiny, bez ohledu na umístění v této soutěži, přinesou všem jejich uživatelů prospěch  a užitek.

Moje poděkování náleží  organizátorům, kteří  akci připravují celý rok. Věřím, že se s nimi setkám i příští rok.

V Praze  27.4.2017, Marie Madejová

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit