Václav Neckář zpívá pro Mathildu

27. 3. 2017

vaclav_neckar

Stavovské divadlo s vůní lékořice!

Ve středu 5. dubna pořádá Nadační fond Mathilda ve Stavovském divadle již 7. slavnostní Koncert pro Mathildu. V letošním roce na něm vystoupí Václav Neckář se skupinou Bacily a dva nevidomí sólisté James Risdon a Raven. Všechny účinkující bude doprovázet smyčcový orchestr pod vedením Pavla Trojana.

Cílem tohoto unikátního projektu je ukázat veřejnosti, že i přes velký handicap jsou nevidomí hudebníci schopni podat výborný umělecký výkon.

Všichni sólisté vystoupí bez nároku na honorář. Výtěžek z této akce poputuje na výchovu a výcvik vodicích psů pro nevidomé.

Nadační fond Mathilda podporuje smysluplné projekty, které pomáhají nevidomým a těžce zrakově postiženým lépe se zapojit do běžného života. Jedním z hlavních projektů je výchova a výcvik vodicích psů pro nevidomé. Každoročně pořádáme několik benefičních akcí, díky nimž získáváme finanční prostředky na naše projekty. Jednou z takových akcí je i „Koncert pro Mathildu“. Letos se bude konat již po sedmé ve Stavovském divadle, které nechal postavit před více než 230 lety předek paní hraběnky Mathildy Nostitzové – patronky nadačního fondu.

Hlavním hostem bude Václav Neckář a skupina Bacily. Zazní staré hity i písničky z nového repertoáru této české legendy. Své umění předvedou také dva nevidomí sólisté. Anglický flétnista James Risdon za doprovodu klavíristy Trevora Hughese zahraje skladby soudobých anglických autorů. Raven za doprovodu smyčcového orchestru představí písně ze svého nového alba Waltz. Celým večerem bude provázet Eva Holubová. Na pódiu se objeví i vodicí psi.

Přijďte podpořit dobrou věc! Zažijete příjemný večer a pomůžete tak i lidem, kteří navzdory svému handicapu nerezignovali a snaží se žít plnohodnotným životem.

Vstupenky jsou v prodeji v pokladnách Národního divadla a Colosseum ticket.

 

Kontakt:

Luboš Krapka

tel.: 737 588 050

krapka@mathilda.cz

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit