Žádost o pomoc

23. 1. 2017

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o finanční příspěvek na rehabilitační pobyt klimtherapy v centru Hájek v Plzni pro mého syna Matěje, který má po komplikovaném předčasném porodu dětskou mozkovou obrnu – spastickou kvadruparézou.

Matěj se narodil předčasně ve 34 tt., po porodu měl problémy s dýcháním a proto byl 3 dny intubovaný, nedostatečný přísun kyslíku do mozku a sepse, kterou si prodělal během pobytu na neonatologickém oddělení, měly za následek jeho další zdravotní problémy a opoždění ve vývoji.
Už od narození byl Matěj velmi neklidný a plačtivý, vývoj se značně opožďoval, doktoři mu diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu spasticou kvadruprézu. Později se přidala epilepsie.

Proto pravidelně rehabilitujeme, i podle Bobath konceptu, dojíždíme na různé kontroly, konzultace, navštěvujeme rehabilitační pobyty a jsme klienty rané péče. Od doby co s Matějem pravidelně rehabilitujeme, dělá velké pokroky, které nám všichni dosvědčují. Přetáčí ze zad na břicho a zpět na obě strany, dokáže se zvednout na čtyři, doplazí se za hračkou-zlepšila se pohyblivost ručiček a jemná motorika, dokáže si s pomocí vsedě nebo v kleku na kolínkách hrát , otáčet stránky knížek…

Má ohromnou radost ze svých úspěchů, čímž se hodně moc zlepšil jeho mentální stav, který mu pomáhá v jeho motorickém vývoji a naopak. Matěj má dvouletého brášku Vojtíška, který ho posouvá ve vývoji dopředu.

Presto však Matěj ještě neumí sám sedět ani stát, jeho zvýšena spasticita na všech končetinách mu nedovolí se na nohy vzepřít, natož udělat první krůčky. K tomu je bohužel léčba hrazená pojišťovnou nedostačující.

Veškeré příspěvky které na Matěje pobírám vynakládáme na jeho péčí a v současné době nemůžeme tuto léčbu hradit z vlastních zdrojů, proto si dovolujeme obrátit se na Vás s prosbou o finanční pomoc. Měsíční rehabilitační pobyt výjde na 100tis Kč. Protože začátkem prosince dostal první aplikaci botoxu pro uvolnění spasticity, je nyní velmi důležité zahájit co nedříve intenzivní rehabilitace.

Nyní nás zaštiťuje Asociace rodičů dětí s DMO a přidruženými onemocněními, kde má Matěj přidělený sbírkový účet 2500839522/2010, na který je možné přispět jakoukoliv  částkou. Pro odečet daru z daní je třeba vyplnit darovací smlouvu v příloze a zaslat poštou na adresu asociace, potvrzenou darovací smlouvu Vám zašlou obratem zpět pro daňové účely. I za malou pomoc budeme moc vděční, ( i příspěvek např. 100Kč je pro nás velkou pomocí). Jakýkoliv i malý finanční příspěvek je možný po vystavení darovací smlouvy odečíst z daní.

Pokud nepotřebujete darovací smlouvu je možno využít přímo transparentní účet Matějě u české spořitelny 2992036063/0800.

Získané finanční prostředky budou použity výhradně na rehabilitaci pro Matěje.

Děkujeme za Váš čas a pomoc, maminka Klára Ščibranová, Tanvaldská 242,Liberec, příp.tel.773691848, e-mail: scibranova@tiscali.cz

 

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit