Informace č.: 3 – 2017 (nová publikace NRZP ČR + připomínky NRZP ČR k další novele zákona o sociálních službách)

6. 1. 2017

logo_opz

 

 

 

 

 

 

Vážení přátelé, 

posílám Vám odkaz na publikaci, která vznikla v rámci projektu „Osvětová a destigmatizační činnost NRZP ČR ve prospěch osob s duševním onemocněním“, financovaného Ministerstvem zdravotnictví ČR, vydala Národní rada osob se zdravotním postižením České republiky na konci roku 2016 publikaci „Život a dílo lidí s duševním onemocněním“. V publikaci dvojice autorů Kateřina Málková a Josef Gabriel představují šest příběhů lidí, kteří prošli vážným duševním onemocněním. Publikace je zdarma ke stažení na odkazu:

http://www.nrzp.cz/component/content/article/25/1595-destigmatizace.html 

Věřím, že Vás tato publikace zaujme a zároveň z ní načerpáte nové poznatky. 

Vážení přátelé, současně Vám v příloze posílám připomínky NRZP ČR k další novele zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, která byla dána do připomínkového řízení těsně před vánočními svátky a týká se tzv. ošetřovatelských domovů. Chtěl bych všem, kteří nám poslali svoje připomínky, poděkovat za jejich aktivitu. Připomínek bylo poměrně málo, a to především proto, že novela měla být připomínkována v průběhu vánočního období a i NRZP ČR se o ní dozvěděla poměrně pozdě. 

Přeji Vám všechno dobré. 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit