Informace č.: 123 – 2016 (Cena MOSTY 2016)

27. 12. 2016

Vážení přátelé,

obracím se na Vás naléhavou výzvou, abyste navrhli nominace na ceny MOSTY 2016. Jistě je mnoho dobrý projektů, které pomáhají lidem se zdravotním postižením a bylo by škoda, aby nebyly oceněny.

Předávání cen za rok 2016 se uskuteční 16. března 2017 v Hradci králové. Obracíme se na Vás se žádostí, abyste navrhli projekty nebo osobnosti do jednotlivých kategorií ceny MOSTY.

Za rok 2016 bude cena udělena ve čtyřech kategoriích:

  • Cena Národní rady osob se zdravotním postižením ČR pro instituci veřejné správy za mimořádnou aktivitu nebo čin ve prospěch občanů se zdravotním postižením
  • Cena Národní rady osob se zdravotním postižením ČR pro nestátní subjekt za mimořádnou aktivitu nebo čin ve prospěch občanů se zdravotním postižením
  • Cena Národní rady osob se zdravotním postižením ČR pro osobnost hnutí osob se zdravotním postižením
  • Zvláštní cena

 

Prosím navrhněte a nominujte na cenu MOSTY 2016 aktivity, projekt či osobnost z vašeho okolí. Návrh na udělení ceny můžete podat na předepsaném formuláři, který je společně se soutěžním řádem vložen do 4. čísla časopisu MOSTY nebo si nominační formulář stáhněte v elektronickém formátu, odkaz na stažení naleznete na konci tohoto e-mailu. Vyplněný návrh odešlete na adresu NRZP ČR, Partyzánská 7, 170 00 Praha 7. Uzávěrka pro podávání návrhů je 31. prosince 2016, nebo elektronicky na adresu j.chudy@nrzp.cz.

Návrhy mohou podávat instituce státní správy a samosprávy, nestátní neziskové organizace, občanská sdružení, podnikatelské subjekty, zástupci sdělovacích prostředků a fyzické osoby. Posuzování návrhů probíhá ve dvou kolech. V 1. kole vybírá nominační komise, složená z členů předsednictva NRZP ČR, pět návrhů v každé kategorii. Hodnotící výbor, který tvoří zástupci Vládního výboru pro zdravotně postižené občany, Svazu měst a obcí, krajů a NRZP ČR, pak ve 2. kole rozhoduje o vítězích jednotlivých kategorií.

Podrobnosti k ceně MOSTY najdete na http://www.nrzp.cz/projekty/cena-mosty.html.

Těšíme se na Vaše návrhy.

Přeji Vám všechno dobré.

S pozdravem

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Formulář k přihlášení projektu http://www.nrzp.cz/images/PDF/cena_mosty_formular.pdf

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit