Informace č.: 118 – 2016 (titulkování pořadů)

6. 12. 2016

logo_opz

 

 

 

 

 

 

Vážení přátelé, 

v Informaci č. 116 jsme Vám poslali dotazník TV NOVA, která připravila testovací projekt, který se týká zpřístupňování pořadů pro sluchově i zrakově znevýhodněné diváky. Dotazník byl vypracován v souvislosti s projednáváním novely zákona č. 231/2001 Sb. o rozhlasovém a televizním vysílání, která je nyní projednávána v Poslanecké sněmovně. Na tuto naší informaci jsme dostali řadu připomínek z řad osob se sluchovým postižením. Proto si Vám dovolujeme přeposlat informaci ze Svazu neslyšících a nedoslýchavých osob v ČR a také ze sdružení ASNEP, které sdružuje organizace osob se sluchovým postižením. 

Vážení přátelé, ASNEP vypracoval jiný dotazník a prosí všechny, kteří se tímto problémem zabývají nebo se jich tento problém nějak dotýká, aby přednostně vyplnili dotazník, který je na webových stránkách www.asnep.cz. Dotazník i úplnou informaci najdete na tomto odkazu: http://www.asnep.cz/dotaznik-asnep-k-titulkovani-kanalu-komercnich-televiznich-spolecnosti/2016/12/03/. K tomuto problému Vám ještě v příloze posíláme dopis místopředsedkyně ASNEP paní Mgr. Šárky Prokopiusové, který blíže vysvětluje situaci kolem titulkování pořadů. 

Přeji Vám všechno dobré

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit