Pošlete svůj hlas literárnímu dílu od hluchoslepého autora

11. 8. 2016

Čtěte a vyberte vašemu srdci nejbližší báseň a povídku od hluchoslepého autora a pošlete jim svůj e-hlas prostřednictvím webové stránky: http://www.lorm.cz/pro-hluchoslepe/nase-projekty/cena-hieronyma-lorma/aktualni-rocnik/hlasovani/ 

Všechna literární díla od hluchoslepých autorů již jsou anonymně zveřejněna na webu www.lorm.cz15. srpna se spustí hlasování o Cenu veřejnosti, které bude ukončeno 15. září 2016. 

Vítěze 6. ročníku umělecké soutěže o Cenu Hieronyma Lorma slavnostně vyhlásíme a oceníme na víkendovém setkání LORM z.s. v sobotu 8. října v Kralupech n. Vlt. Hned po prvním říjnovém víkendu zveřejníme výsledky  na www.lorm.cz

Podrobnosti k hlasování a umělecké soutěži v přiložené tiskové zprávě a na http://www.lorm.cz/pro-hluchoslepe/nase-projekty/cena-hieronyma-lorma/aktualni-rocnik/

Smyslem soutěže je poskytnout osobám s hluchoslepotou prostor ke kreativitě a současně zprostředkovat jejich svět veřejnosti. 

Soutěž nese jméno po hluchoslepém básníkovi, filosofovi a novináři Heinrichu Landesmannovi (9. 8. 1821 – 3. 12. 1902), který z důvodu pronásledování rakousko-uherskými úřady přijal pseudonym Hieronymus Lorm. Pro vlastní potřebu si vytvořil komunikační systém – dotekovou abecedu, tzv. Lormovu abecedu. 

Cena Hieronyma Lorma je pořádána už po šesté pod záštitou a za finanční podpory Nadačního fondu Českého rozhlasu ze sbírky Světluška. První ročník se konal v roce 2006 při příležitosti 15. narozenin sdružení LORM. 

Další informace k soutěži lze získat na telefonním čísle 777 764 191, po e-mailu info@lorm.cz nebo z webových stránek www.lorm.cz.

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit