Informace č.: 74 – 2016 (minimální mzda příjemců invalidních důchodů)

1. 8. 2016

Vážení přátelé,

v příloze Vám posílám dopis předsedovi vlády panu Bohuslavu Sobotkovi a dalším představitelům vlády ve věci minimální mzdy pro příjemce invalidních důchodů. 

Paní ministryně Michaela Marksová veřejně sdělila, že ustupuje od slibu, který jsme dostali od předsedy vlády a od paní ministryně, že minimální mzda u příjemců invalidních důchodů bude k 1. 1. 2017 vyrovnána s obecnou minimální mzdou. Je to diskriminační opatření a domníváme se, že není možné, aby představitelé vlády ustupovali od svých slibů, které veřejně dali. Velmi bychom přivítali, kdybyste svými dopisy předsedovi vlády B. Sobotkovi i paní ministryni M. Marksové psali a požadovali na nich splnění svého veřejného slibu z jara loňského roku. 

Věřím, že i v tomto dovolenkovém období si řada z Vás najde chvilku, aby napsala krátký dopis a podpořila nás v našem snažení. 

Přeji Vám všechno dobré. 

 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit