Informace č.: 20 – 2016 (Připomínky k vyhlášce č. 505 + stanovisko pro ERÚ)

22. 2. 2016

Vážení přátelé,

v příloze Vám posílám připomínky NRZP ČR k návrhu přílohy vyhlášky č. 505, kterou se provádí zákon č. 108/2006 Sb. Připomínky NRZP ČR vycházejí z připomínek některých členských organizací, ale i jednotlivců. Chtěli bychom všem, kteří nám zaslali svoje připomínky, poděkovat za jejich aktivitu. 

Vážení přátelé, v příloze Vám dále posílám dopis předsedkyni Energetického regulačního úřadu Ing. Aleně Vitáskové ve věci nového tarifního modelu plateb za elektrickou energii. Jak většina z Vás asi ví, od roku 2017 by mělo dojít ke změně úhrad za spotřebovanou elektrickou energii. Tato změna v zásadě spočívá v tom, že by se většina úhrady odvíjela od velikosti jističů bytů nebo domů. Domníváme se, že tento nový tarifní model znevýhodní především ty lidi, kteří mají malé příjmy a chovají se úsporně. Proto jsme vyjádřili náš negativní postoj k tomuto navrhovanému modelu. 

Vážení přátelé, uvítali bychom, kdybyste se sami ozvali Energetickému regulačnímu úřadu a sdělili Váš názor na tuto změnu. 

Přeji Vám všechno dobré. 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit