Informace č.: 17 – 2016 (Návrh evropské směrnice o přístupnosti výrobků a služeb)

17. 2. 2016

Vážení přátelé, 

v příloze Vám posílám návrh směrnice Evropského parlamentu a Rady o sbližování právních a správních předpisů členských států, týkajících se požadavků na přístupnost u výrobků a služeb. 

Přístupnost je základním prvkem Úmluvy OSN o právech osob se zdravotním postižením. EU je jednou ze smluvních stran Úmluvy, protože se k Úmluvě přihlásila v rámci všech členských zemí. Návrh směrnice vychází z priorit Evropské strategie pro pomoc osobám se zdravotním postižením na roky 2010 – 2020. Pokud byste měli nějaké zásadní připomínky k tomuto materiálu, prosím, abyste nám je poslali do 15. 3. 2016 na adresu v.krasa@nrzp.cz. Máme možnost, prostřednictvím naší evropské struktury EDF (Evropské fórum osob se zdravotním postižením), dát nějaké připomínky k tomuto materiálu, které by EDF uplatnilo při jednání v Evropském parlamentu. 

Přeji Vám všechno dobré 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Děkujeme našim partnerům

Podpořte nás

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR odvádí denně mnoho práce ve prospěch obhajoby práv a zájmů osob se zdravotním postižením, kterých je v ČR přes 1 milion. Pomozte nám dále fungovat a buďte součástí skupiny lidí, kterým není osud druhých lhostejný.

Podpořit